Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Als ondernemer ben je aansprakelijk voor schade die jij of jouw werknemers veroorzaken. Denk aan een omgestoten kop koffie over de laptop van je klant. De laptop is kapot en kan niet meer gerepareerd worden. Nu valt dat nog te overzien, maar stel dat je (of je werknemer) tijdens werkzaamheden bij een klant brand veroorzaakt. Niet een kleine, maar een grote. De woning brandt zelfs vrijwel volledig af. De financiële gevolgen kunnen dus uiteenlopen.

Schade aan personen

Naast schade aan spullen (materiële schade) dekt deze verzekering ook de door jou of jouw werknemers veroorzaakte letselschade. Een voorbeeld is als je klant tijdens het eerdergenoemde omstoten van de koffie zijn hand verbrandt. Of tijdens die grote brand ernstige brandwonden oploopt.

Bedrijfsaansprakelijkheid

De verzekering voor de financiële gevolgen veroorzaakt door jou, je medewerkers en ook je producten, is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...