Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers

Een veelgehoorde opmerking van ondernemers is ‘arbeidsongeschiktheid overkomt mij niet’. Maar stel nou dat het je wel overkomt. Denk hierbij niet alleen aan de overbekende oorzaken zoals een ongeval, hart- en vaatziektes, kanker en beroertes. Heb je wel eens gedacht aan de gevolgen van een verkeerde werkhouding of psychische aandoeningen?

Niet kunnen werken, betekent (tijdelijk) geen inkomsten. Misschien heb je wat reserves achter de hand of kun je terugvallen op inkomsten van je partner. Beter is het inkomensverlies door ziekte of arbeidsongeschiktheid te verzekeren. Dat doe je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Wat kost een AOV?

Een andere veelgehoorde opmerking van ondernemers is dat een AOV duur is. De overweging is echter of de premie opweegt tegen het risico dat je afdekt, namelijk dat je niet meer kunt werken en geen inkomen meer hebt. De hoogte van de premie is door een aantal factoren te beïnvloeden: eigen risico, uitkeringsdrempel, eindleeftijd, verzekerd bedrag, deelname aan collectieve regeling branche- of beroepsorganisatie. Bovendien is de premie fiscaal aftrekbaar.

Betaalbaar en passend

Twijfel je over nut en noodzaak van een AOV? Wij vergelijken de mogelijkheden, premies en polisvoorwaarden voor je, zodat je een goed overwogen keuze kunt maken. Daarbij hanteren wij het principe ‘betaalbaar en passend bij jouw situatie’.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...