Geplaatst op

Geen goed huisvader, geen vergoeding

Geen goed huisvader, geen vergoeding

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’ in acht zult nemen. Dat betekent dat u er alles aan doet om schade te voorkomen of te beperken. Denk aan het beveiligen van uw huis tegen inbraak, een handtas meenemen als u in een restaurant naar het toilet gaat, ramen sluiten bij een regenbui en verkeersregels volgen.

Maar wanneer bent u geen goede huisvader? Het is moeilijk te zeggen waar normale voorzichtigheid begint en waar het ophoudt, omdat iedere gebeurtenis anders is. Een verzekeraar zal daarom altijd bij ieder specifieke situatie controleren of u voldoende uw best heeft gedaan om schade te voorkomen. Wees daar goed op voorbereid met bijvoorbeeld facturen die aantonen dat er onderhoud aan uw huis is gedaan of foto’s van wat u heeft gedaan om schade te beperken. Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

Geplaatst op

Voorkom verstopte dakgoot

Voorkom verstopte dakgoot

Ondanks dat juli en augustus wat natter waren dan gewoonlijk, verloopt de zomer van 2023 qua temperatuur en zonuren niet veel anders dan andere zomers. In de media wordt nu veel gesproken over de komst van El Niño. Net als La Niña beïnvloedt dit natuurverschijnsel de regenval en temperatuur. Hoewel de gevolgen van de weersveranderingen in grote delen van de wereld merkbaar zijn, is het effect in Nederland minimaal.

Onderhouds- en schadebedrijven geven aan dat huiseigenaren over het algemeen te weinig onderhoud plegen aan hun woning. Daardoor neemt de kans op schades door verstopte dakgoten toe. Zeker als in het najaar de blaadjes weer gaan vallen. Het is daarom verstandig uw dakgoten en regenpijpen te controleren en schoon te maken. Want waterschade door slecht onderhoud (zoals een verstopte afvoer) wordt niet vergoed. Heeft u vragen? Wij horen het graag van u!

Geplaatst op

Doe de testamenttest

Doe de testamenttest

Staat u er wel eens bij stil wat er met uw bezittingen gebeurt na uw overlijden? En dan vooral met de spullen waar u waarde aan hecht? Denk aan sieraden die al generatieslang in de familie zijn, het wiegje van uw kinderen, de lievelingstrui van een al eerder overleden partner. Als u het belangrijk vindt dat dergelijke waardevolle dingen bij de juiste personen terechtkomen, is een testament een verantwoorde en zorgvuldige stap om de controle over uw nalatenschap te behouden. Met dit juridische document legt u uw wensen vast over de verdeling van uw bezittingen. Hiermee voorkomt u onduidelijkheden en conflicten onder familieleden. Bovendien biedt het de kans om goede doelen of vrienden op te nemen in uw erfenis.

Met de Testamenttest kunt achterhalen wat u nog kunt regelen. Voor een gerust gevoel over de kosten rondom uw begrafenis of crematie is een uitvaartverzekering een goede oplossing.

Geplaatst op

Ik koop een huis en ik neem mee… mijn hypotheek!

Ik koop een huis en ik neem mee… mijn hypotheek!

Een mooie variant op ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’. Uw meubels, kleren en andere spullen meenemen naar een nieuw huis is logisch. Maar wist u dat u uw hypotheek ook mee kunt nemen? Natuurlijk kunt u bij de verkoop van uw huis uw bestaande hypotheek aflossen en bij aankoop van het nieuwe huis een nieuwe hypotheek kiezen. Maar bent u tevreden over uw huidige hypotheek, waarom zou u die dan niet meenemen? Dit kan met de meeneemregeling of verhuisregeling. Hiermee behoudt u de rente, looptijd en de resterende tijd van de rentevastperiode van uw bestaande hypotheek.

Er zijn wel voorwaarden, onder andere dat de meeneemregeling in de voorwaarden van uw huidige hypotheek moet zijn opgenomen en de geldverstrekker doet opnieuw een inkomenstoets. En als uw nieuwe huis duurder is dan de ‘meeneemhypotheek’ zal een aanvullende hypotheek nodig zijn. Neem contact met ons op als u onze hulp kunt gebruiken bij de keuze hypotheek meenemen of een nieuwe sluiten.

Geplaatst op

Financiële regeling voor ouders met kinderen

Financiële regeling voor ouders met kinderen

Bij het hebben van kinderen komen een hoop financiële aspecten kijken. Voorbeelden zijn onder andere kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, verlofregelingen en studiefinanciering. Sommige regelingen gaan ‘vanzelf’, andere moet u zelf achteraan. Om niets over het hoofd te zien, ontwikkelde het platform ‘Wijzer in geldzaken’ (initiatief van het ministerie van Financiën) de tool Kinderen & geldzaken. U krijgt naast een persoonlijk overzicht dat past bij uw situatie, ook tips voor de financiële opvoeding over bijvoorbeeld zakgeld, kleedgeld en het openen van een bankrekening.

Ook op het gebied van verzekeringen is er het nodige te regelen. Denk aan de zorgverzekering en aansprakelijkheidsverzekering bij geboorte van een kind. En aan bijvoorbeeld een bromfietsverzekering als uw kind 16 wordt of een eigen inboedelverzekering als hij of zij gaat studeren en op kamers gaat. Voor het regelen van alle verzekeringen voor uw kind(eren), kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Geplaatst op

Onderhoud zonnepanelen met beleid

Onderhoud zonnepanelen met beleid

Vraagt u zich af of u uw zonnepanelen schoon moet maken? Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal zegt er het volgende over: ‘Als zonnepanelen onder een hoek van meer dan 20 graden liggen, spoelt de regen ze vanzelf schoon. Schoonmaken is alleen nodig bij hardnekkige vlekken door bijvoorbeeld vogelpoep of algengroei. Bij panelen die (bijna) platliggen, is het advies ze minstens eens per jaar schoon te (laten) maken.’

Een goede graadmeter is de monitoring van de opbrengst. Een oorzaak kan zijn dat de panelen vuil zijn en daardoor minder licht vangen. Let op: als u gaat (laten) schoonmaken, doe dat niet met schoonmaakmiddelen of een schurende borstel. Gebruik een zachte doek of spons met regenwater of gedemineraliseerd water. En natuurlijk niet leunen of lopen op de panelen.

Hoe u uw zonnepanelen verzekert, is onder andere afhankelijk van plaatsing, hellingshoek, oppervlak en van uw woonsituatie. Mogelijkheden zijn via uw woonhuisverzekering (als u woningeigenaar bent), via de inboedelverzekering (als u huurder bent) of via een speciale zonnepanelenverzekering. Neem vóór aanschaf contact met ons op voor meer informatie.

Geplaatst op

Voorbereid op nattigheid?

Voorbereid op nattigheid?

Het voorjaar van 2023 was niet het natste ooit, maar er viel wel uitzonderlijk veel regen. Hoewel de meeste mensen toe zijn aan zon en wat warmte, is dat toch goed nieuws. Het Nederlandse grondwaterpeil heeft nu een ‘gezond niveau’. Dat is gunstig voor de natuur en voor de drinkwatervoorraad. Tegelijkertijd zorgt te veel nattigheid ervoor dat oogsten kunnen mislukken, riolen overstromen en tunneltjes blank komen te staan. (Bron RTLnieuws)

Ook kan water zorgen voor schade aan uw huis en de spullen die erin liggen. Denk aan een harde regenbui, een gesprongen waterleiding of overstroomde riolering. De oorzaken zijn medebepalend of waterschade wordt vergoed. Daarnaast hangt vergoeding ook af van:
– of de schade onverwachts is ontstaan
– onderhoud (verstopte afvoer)
– eigen handelen (open raam tijdens een harde regenbui)
– het soort verzekering (opstal- en inboedelverzekeringen met of zonder uitgebreide dekkingen)

Er is dekking voor onvoorziene waterschade op zowel de inboedelverzekering als de opstalverzekering. Maar polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar. Neem contact met ons op en we checken samen of u voldoende bent voorbereid op toekomstige nattigheid.

Geplaatst op

Zijn tuinspullen verzekerd tegen diefstal?

Zijn tuinspullen verzekerd tegen diefstal?

In de zomermaanden leven we meer buiten dan binnen. We richten tuin en balkon in als extra huiskamer met tuinset, parasol, barbecue en snuisterijen. Hartstikke gezellig, maar zijn deze spullen buiten uw huis wel verzekerd? Het antwoord is ‘ja’, deze ‘buiteninboedel’ valt meestal onder de inboedelverzekering. Ook dingen die u nodig hebt voor tuinonderhoud zoals grasmaaier, tuingereedschap en tuinslang zijn verzekerd tegen diefstal. Zorg er wel voor dat de tuin afgesloten is. En zet als u weggaat en voor het slapengaan de meest waardevolle spullen in afgesloten huis of schuur.

Vindt u een tuinhuisje of een schutting ook tuinspullen? Verzekeraars zien dat anders. Deze onderdelen die in de tuin staan noemen we ‘vaste tuinspullen’. Ze vallen niet onder inboedel, maar onder opstal. Wilt u al uw tuinspullen goed verzekeren? Wij helpen u natuurlijk met de dekking die het beste bij u past.

Geplaatst op

Vakantie gaat niet door

Vakantie gaat niet door

Heeft u al vakantieplannen? Denkt u naast een reisverzekering ook aan een annuleringsverzekering?

Deze wordt in de voorpret nog wel eens vergeten. Terwijl een reisverzekering bij wijze van spreken nog vijf minuten voor vertrek afgesloten kan worden, kan dat met een annuleringsverzekering niet. Deze moet binnen één week na het boeken van de vakantie afgesloten worden. Het vergoedt de kosten als uw reis onverwacht niet door kan gaan of halverwege moet afbreken. Bijvoorbeeld door gebeurtenissen als een ernstige ziekte, overlijden van een naast familielid, verlies van uw baan of echtscheiding.

Net als bij de reisverzekering is er ook bij een annuleringsverzekering de keuze tussen een tijdelijke of doorlopende dekking. Wat en hoeveel er wordt vergoed, verschilt per verzekeraar. Laat u het ons weten als u uw vakantie geboekt heeft? Dan maken wij uw reis- én annuleringsverzekering voor u in orde.

Geplaatst op

Digitale deur op slot voor cyberdieven.

Digitale deur op slot voor cyberdieven.

‘De kans dat criminelen bij je bedrijfspand inbreken wordt kleiner, maar de kans dat ze je systemen kraken wordt groter. Toch onderneemt een kwart van de kleine bedrijven geen actie om zich digitaal te beveiligen. Jammer, want er zijn ook eenvoudige maatregelen waarmee je cyberveiligheid direct aanpakt.’ Dit meldt de Kamer van Koophandel die samen met het Digital Trust Center optrekt om ondernemers te helpen bouwen aan hun cyberweerbaarheid.

Met steeds meer apparaten verbonden met het internet, heeft de cybercrimineel meer mogelijkheden bij uw gegevens te komen. Zeker als u geen antivirusprogramma en firewall gebruikt, onbeveiligde wifi gebruikt, met te oude software werkt en geen back-ups maakt. In het magazine ‘Klik hier’ vindt u onder andere een wachtwoorden do’s en don’ts, een kennisquiz om uw kennis over cyberveiligheid te testen en veel tips om de digitale inbreker buiten de digitale deur te houden. Voor meer informatie over cybercrimeverzekeringen, kunt u contact met ons opnemen.