Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

(Collectieve) inkomensverzekeringen voor medewerkers

Als ondernemer met personeel ben je volgens de wet verplicht je als goed werkgever te gedragen. Dat betekent dat je goed zorgt voor de medewerkers van je bedrijf. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf (binnen de wettelijke kaders). Bij ziekte bijvoorbeeld moet je loon twee jaar doorbetalen. Deze kostenpost kun je verzekeren met een ziekteverzuimverzekering. Is je medewerker na twee jaar niet (volledig) hersteld? Dan krijg je te maken met de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Ook hierbij kun je de uitkering die je medewerker van het UWV krijgt aanvullen. Dat regel je met een (collectieve) aanvullende werknemersverzekering, zoals WGA Gat en WIA Excedent.

WIA-verzekering

Met een inkomensverzekering zoals de WIA-verzekering voorkom je dat bij langdurige arbeidsongeschiktheid het inkomen van je werknemer daalt en je werknemer in de financiële problemen komt. Denk aan bijvoorbeeld het niet meer kunnen betalen van de hypotheek of de studie van de kinderen.

Goede werkgever

Met een (collectieve) inkomensverzekering laat je zien dat je een goede werkgever bent. Het is een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde voor bestaande medewerkers om te blijven en voor nieuwe medewerkers om voor jouw bedrijf te kiezen.

De premie hangt af van factoren als de beroepssector, aantal medewerkers en hun leeftijd en het ziekteverzuimpercentage. De premie kan in overleg met de medewerkers/OR zelfs geheel of gedeeltelijk worden doorbelast aan de medewerker. Wij helpen je met een volledig overzicht, zodat je de best passende keuze kunt maken.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...