Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Compagnonsverzekering

Onderneem je samen met één of meerdere compagnons? Heb je nagedacht over de (financiële) gevolgen als een van de compagnons overlijdt? Misschien heb je privé een overlijdensrisicoverzekering voor je nabestaanden, zodat financieel alles goed geregeld is als je overlijdt. Dat kan ook in een zakelijke situatie: de compagnonsverzekering.

Nadelen voorkomen

Jij en je zakenpartner(s) sluiten de compagnonsverzekering op elkaars leven. Als een van jullie overlijdt, wordt eenmalig een bedrag uitgekeerd aan de overblijvende compagnon(s). Hiermee beschikken zij over de financiële middelen om de nabestaanden van de overleden partner uit te kopen en de aandelen over te nemen. Met de compagnonsverzekering voorkom je extra (financiële) zorgen voor zakenpartners en erfgenamen. De rechtsvorm van je bedrijf en de hoeveelheid compagnons spelen een rol om fiscale nadelen te voorkomen.

Gunstige premie

Heb je deze verzekering al eerder afgesloten? De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren flink gedaald. Wij kijken graag voor je na of het loont om over te stappen.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...