Particulier advies
zonder omkijken

Particulier advies
zonder omkijken

Fietsverzekering

Wist je dat er meer dan twintig soorten fietsen zijn? Van bakfiets en racefiets tot ligfiets en driewieler. Welke fiets het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van het doel van je aanschaf. Wil je gewoon gezellig toeren, dan kies je voor een e-bike. Ben je meer het sportieve type en wil je heuvel op, heuvel af door het bos? Dan is de mountainbike een geschikte keuze. Ongeacht welke fiets je kiest, een verzekering is zinvol als je het financiële risico van diefstal en beschadiging zelf niet wilt of kunt dragen. Naast de basisdekking kun je ook aanvullende dekkingen afsluiten zoals verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering en pechhulp.

Elektrische fiets verzekeren

Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het past in de huidige trend van milieubewustzijn en een vitale leefstijl. Naast de dagelijkse boodschappen wordt de elektrische fiets ook steeds meer een serieus alternatief voor woon-werkverkeer. Het is verstandig om een goede verzekering voor je fiets af te sluiten. De premie is onder andere afhankelijk van dekking, regio en nieuwwaarde. Je kunt kiezen voor alleen diefstal of ook voor schade door bijvoorbeeld vallen of een aanrijding. Veel fietsverzekeraars vergoeden ook schade aan de accu en bieden een vorm van pechhulp.

Let op: een speed pedelec (het krachtige broertje van de e-bike) wordt officieel gezien als een bromfiets en mag dus alleen op de rijbaan of bromfietspaden. Bovendien moet de bestuurder minimaal 16 jaar zijn, een helm dragen en in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Er is minimaal een WA-verzekering verplicht.

De juiste verzekering voor jouw favoriete fiets

Heb je uit de ruime keuze aan fietsen jouw favoriet gekozen? Wij kijken graag voor je na of en hoe de aansprakelijkheid geregeld is. Tegelijkertijd zoeken we de juiste verzekering.

Direct naar:

Direct naar

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...