Particulier advies
zonder omkijken

Particulier advies
zonder omkijken

Inboedelverzekering

Met het woord ‘inboedel’ worden alle spullen in je huis bedoeld. Het gaat dan om de ‘roerende zaken’ en dat is alles wat je kunt meenemen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Een inbouwkeuken is dus geen inboedel, een bankstel wel. Met een inboedelverzekering verzeker je je inboedel tegen onder andere brand- en waterschade of diefstal.

Soorten dekkingen

Verzekeraars hebben verschillende soorten dekkingen waar je uit kunt kiezen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer er vergoed wordt. Denk hierbij aan schroeischade, het bederven van de inhoud van de koelkast en diepvriezer door het uitvallen van de stroom en waterschade door het springen van waterleidingen. Kostbaarheden, zoals bijzondere sieraden, zijn meestal tot een bepaald bedrag en in huis meeverzekerd. Voor dekking buitenshuis kun je een losse kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Niet verplicht, wel verstandig

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Wij adviseren deze toch af te sluiten. Kosten van een flinke schade zijn vaak hoger dan de premie voor de verzekering.

Direct naar:

Direct naar

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...