Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Inventaris/goederen-verzekering

We merken regelmatig dat mensen denken dat inventaris en goederen hetzelfde zijn. Dat is niet het geval. Inventaris is de ‘inboedel’ van uw bedrijf. Het zijn alle ‘roerende zaken’ in uw bedrijf die u nodig heeft om uw werk te kunnen doen. Denk aan kantoormeubilair, computers, gereedschap en machines. Met goederen wordt uw handelsvoorraad bedoeld, zoals grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Boekhoudkundig vallen goederen wel onder de inventaris, verzekeringstechnisch niet.

Combinatie mogelijk?

Goederen kun je dus niet verzekeren op de inventarisverzekering. En vice versa. Ze worden wel vaak gecombineerd. Heb je een bedrijf in de zakelijke dienstverlening en geen handelsvoorraad? Dan is het vaak goedkoper om voor een inventarisverzekering te kiezen. Ben je zzp’er en werk je vanuit huis? Wellicht is de gewone particuliere inboedelverzekering voldoende, omdat veel woonverzekeringen zakelijke spullen in huis tot een bepaald maximum dekken.

Passende oplossing

Het hangt af van je specifieke werkomstandigheden welke verzekering qua dekking en kosten aansluit. Wij adviseren je graag over de best passende oplossingen. Er verandert regelmatig iets in je bedrijfsomstandigheden én in wet- en regelgeving. Daarom is onderhoud van verzekeringspakket verstandig.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...