Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Machinebreukverzekering

In veel bedrijven spelen machines een belangrijke rol bij de productie. Uitval van een machine heeft dan ook gevolgen voor die productie. Hoe ernstig die gevolgen zijn, merk je pas als er een mankement optreedt. Onderhoud en (geplande) reparaties dragen bij aan een ongestoorde productie.

Oorzaken machinebreuk

Je kent je machines en je weet zelf goed voor welke machines en procesonderdelen jouw aandacht nodig is. Toch kun je niet altijd voorkomen dat een machine kapotgaat. De oorzaak van een machinebreuk kan zijn:

  • menselijke fout
  • externe factor (bijvoorbeeld vallen, botsen, storm, vorst)
  • interne factor (bijvoorbeeld vastlopen, warmlopen, trillingen)
  • elektrisch falen (bijvoorbeeld kortsluiting, overspanning)

Materiële schade

Ongeacht de oorzaak, een schade komt nooit gelegen en reparatie duurt altijd te lang. Een machinebreukverzekering kan uitkomst bieden. Met deze verzekering vang je materiële beschadiging van machines en installaties op zoals reparatie- of vervangingskosten. Voor de immateriële schade (uitgaven lopen door terwijl inkomsten wegvallen) is er de machinebreukbedrijfsschadeverzekering. Voor de meest efficiënte dekking moeten beide verzekeringen precies op jouw bedrijf zijn afgestemd.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...