Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Transportverzekering voor goederen

Tijdens transport kan er van alles misgaan. Daarom is het belangrijk te weten welke risico’s er zijn en voor wie die risico’s zijn: voor jou, de vervoerder of jouw klant. Met de transportverzekering voor goederen neem je het zekere voor het onzekere. Met de transportverzekering ben je tijdens het vervoer verzekerd tegen schade aan jouw goederen door beschadiging, diefstal en verlies.

Wie vervoert?

Laat je je goederen vervoeren door een professioneel vervoerder? Je kunt deze bij schade aansprakelijk stellen, maar dat kan niet voor alle schades. Bovendien geldt er een maximumbedrag. Met de transportverzekering voor goederen verzeker je jouw goederen die je door een ander laat vervoeren. Dat kan zijn per vrachtauto, trein, schip of vliegtuig. De transportverzekering voor goederen verzekert je goederen meestal ook als je ze zelf vervoert. Premie en vergoeding van schade is afhankelijk van regio, soort goederen en waarde van de lading.

Verwar de goederentransportverzekering niet met de goederenverzekering en eigen vervoer verzekering. Die dekt schade aan goederen alleen als deze in uw pand opgeslagen zijn of zich in uw bestelauto bevinden.

Loop geen risico

De aansprakelijkheid van degene die jouw goederen vervoert is beperkt. Loop geen risico door er van uit te gaan dat het wel goed komt als je goederen tijdens transport beschadigen of worden gestolen. Wij helpen je de risico’s in kaart te brengen en een passende oplossing te vinden.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...