Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Vrachtwagenverzekering

Volgens de wet zijn vrachtwagens ‘alle motorrijtuigen die geen personenauto, bestelauto, motor of autobus zijn, met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kg’. Ze moeten aan allerlei verschillende eisen voldoen zoals afmetingen en maximaal laadgewicht. Verder zijn er voorschriften voor onder andere laden en lossen, dodehoekspiegels en vooruitkijkcamera’s, rij- en rusttijden en de aard van de lading. Deze eisen zijn er niet voor niets, want een aanrijding of ongeval met een vrachtwagen heeft meestal veel meer impact dan met een personenauto.

Eisen verzekeraars

Logisch dus dat ook verzekeraars eisen stellen. Zowel om schade te voorkomen als om schade die wel is ontstaan goed af te kunnen wikkelen. Daarom letten ze onder meer op type, gewicht, aard van de lading en de eindbestemming. Immers, hoe meer kilometers de vrachtwagen onderweg is, hoe groter het risico bij een ongeluk betrokken te raken.

Dekkingsvorm

Uiteraard is ook de dekkingsvorm (mede) bepalend. Net zoals bij personen- en bestelauto’s is de verplichte WA-dekking aan te vullen met beperkt of volledig casco. Daarnaast zijn er uitbreidingen mogelijk zoals dekkingen voor laad- en losmaterieel, werkrisico (werkzaamheden zoals laden, lossen, etc.), rechtsbijstand en ongevallen en schade inzittenden. Welke aanvulling je kiest is sterk afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...