Zakelijk advies
zonder omkijken

Zakelijk advies
zonder omkijken

Werkmaterieelverzekering

Graafmachines, vorkheftrucks, palletwagens, shovels, tractors en veeg- en dweilmachines zijn voorbeelden van werkmaterieel. Maak je hiervan gebruik tijdens de uitvoering van je werkzaamheden? Dan is de werkmaterieelverzekering van toepassing.

WA verplicht

Net als bij autoverzekeringen is het verplichte deel voor werkmaterieel dat zich op eigen kracht kan voortbewegen de WA-dekking. Dit geldt op zowel je eigen terrein als op de openbare weg (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen of WAM). Bij een WA-verzekering wordt alleen schade gedekt die je met het werkmaterieel veroorzaakt aan anderen. Daarom is het verstandig de verzekering uit te breiden, zodat je bij schade aan het werkmaterieel zelf ook dekking hebt.

Aanvulling naar keuze

Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je het werkmaterieel verzekert. Je kunt kiezen uit beperkt, standaard of uitgebreid casco. Daarnaast is er nog de keuze voor branddekking of de brand- en diefstaldekking. Ook kun je kiezen voor een extra dekking voor schade aan ondergrondse kabels en leidingen door graven. Voor dekking bij deze werkzaamheden dient meestal vooraf een zogeheten klic-melding te worden gedaan.

Direct naar

Direct naar:

Het laatste nieuws

Geerts39

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’...